• VTEM Image Show
  • VTEM Image Show
  • VTEM Image Show
  • VTEM Image Show
  • VTEM Image Show
  • VTEM Image Show

Jonizator wody

 

Informacje o urządzeniach do alkalizacji wody i zmiany jej struktury


Świadomie korzystając ze zdobyczy naszej cywilizacji, równie świadomie powinniśmy bronić się przed ich negatywnym wpływem, dostarczając organizmowi wartościowej energetycznie i strukturalnie wody.
Uzyskamy to przez zastosowanie urządzeń zmieniających energię wody, jej strukturę i parametry fizykochemiczne.
Japońscy, Koreańscy i Rosyjscy naukowcy opracowali urządzenia wykorzystujące elektrolizę i rozdzielenie jonów w celu otrzymania wody funkcjonalnej z szerokim zakresem właściwości korzystnych dla zdrowia.
Japońskie Ministerstwo Zdrowia stwierdziło, że picie alkalicznej wody, uzyskanej przez jej elektrolizę, pomaga w absorpcji wapnia, usuwa problemy układu trawiennego, daje synergiczny efekt zwielokrotnienia skuteczności działania antyoksydantów a wśród nich witaminy C .... i wiele innych korzyści.


Słynne plemiona Hunza w Himalajach rutynowo dożywają do 120 - 140 lat, w dobrym zdrowiu, bez chorób degeneracyjnych, bez nowotworów, bez gnicia kości czy zębów.
Pozostają silni  i sprawni a ich kobiety mogą mieć dzieci nawet w podeszłym wieku.
Dr Henri Coanda, ojciec dynamiki płynów i zdobywca Nagrody Nobla oraz Dr Patrik Flanagan, spędzili lata na badaniach naukowych ludu Hunza.
Okazało się, że woda w rejonach zamieszkiwania Hunza jest bardzo alkaliczna, zawiera aktywny wodór, negatywny potencjał oksydacyjno - redukcyjny (OPR) i dużą zawartość minerałów.
Naukowcy Japońscy, w poszukiwaniu możliwości uzyskania wody Hunza, użyli Rosyjskiej technologii elektrolizy. Stwierdzili, że w ten sposób mogą uzyskać wodę mającą właściwości wody Hunza. Prace naukowe na ten temat ruszyły pełną parą w 1954 roku na kilku uniwersytetach jednocześnie.
Pierwsze duże jonizatory znalazły zastosowanie w szpitalach i zostały zatwierdzone jako terapeutyczne urządzenia medyczne przez Japońskie Ministerstwo Zdrowia i Rehabilitacji w styczniu 1966 roku.
Jeden z holistycznych ekspertów, Daniel Reid, wyjaśnia, podstawową przyczyną chorób jest zatrucie komórek, tworzące warunki umożliwiające drobnoustrojom rozmnażać się w twoim ciele

 

System jonizacji wody


W wyniku pracy wielu umysłów w dziedzinach naukowych oraz nad nowoczesnymi technologiami powstała Nauka Oczyszczania Wody i System Jonizowania "JUPITER".
Ten unikalny system filtracji i oczyzczania zwykłej wody z kranu, daje w rezultacie zdrową, nieskazitelną wodę, rozdzieloną na wodę alkaliczną i kwaśną, w celu zastosowań odbudowujących organizm.
System "JUPITER" wytwarza nieskazitelną, zdrową wodę, pełną wigoru i życia.
Zdrowie i woda są  bezpośrednio powiązane ze sobą i podjęcie decyzji o poprawie jakości wody do picia jest krokiem w kierunku dobrego zdrowia.
Natura, od niepamiętnych czasów zabezpiecza życie dając wodę.
Alkaliczna zjonizowana woda jest różna od wody, którą normalnie pijemy.
Zawiera jony, posiada inny punkt wrzenia, inny punkt zamarzania, inną lepkość, inne napięcie powierzchniowe i może wnikać do komórek trzy razy szybciej.
Zwykła woda, którą pijemy jest wyeksponowana na wszystkie możliwe trucizny i słabo filtrowana.
Alkaliczna zjonizowana woda usuwa nieczystości i aktywizuje zdrowe minerały w formie jonów, produkując w ten sposób "Żywą wodę".
Dodatkowo, alkaliczna zjonizowana woda stwarza w organizmie człowieka naturalne środowisko, w którym żadne bakterie nie mogą przetrwać.
URZĄDZENIA JUPITER produkują krystalicznie czystą wodę, która jest absorbowana przez organizm natychmiast oraz kwaśną wodę do pilęgnacji ciała i dezynfekcji.
System filtracyjny o wysokiej sprawności zmienia normalną wodę z kranu w czyszczoną alkaliczną zjonizowaną wodę
Stworzony został specjalny system komputerowy, kontrolujący platynowo - tatynowe elektrody, zapewniajacy separację wody na alkaliczną i kwaną. Oba rodzaje wody oferują ważne i pożyteczne zastosowania.
Alkaliczna woda wspomaga dobre zdrowie, podczas gdy kwaśna woda może być używana w celach higienicznych i kosmetycznych.
Jonizator systemu "Jupiter" MICROLITE

Jonizator BIO H2O


Jest to jonizator, do którego nalewamy wodę. W zbiorniku jonizatora znajdują się dwie przestrzenie oddzielone błoną półprzepuszczalną. W jednej z nich wytwarza się woda zasadowa a w drugiej kwaśna. Urządzenie wyposażone jest dodatkowo w elektrodę srebrną umożliwiającą wytwarzanie wody srebrnej.

Oba urządzenia zasilane są ze standardowego gniazda z prądem.

 

 

Praktyczne Użycie Alkalicznej Wody








Filmy na temat zastosowania wody alkalicznej



RYŻ: Namoczyć ryż w alkalicznej wodzie przez pół godziny przed gotowaniem. Spowoduje to, że ryż będzie kleisty i smak potrawy poprawiony.

NADUŻYCIE ALKOHOLU: Wypić 1 do 2 szklanek alkalicznej wody na pusty żołądek rano i przed pójsciem spać.

GOTOWANIE: Alkaliczna woda zatrzymuje witaminy i minerały w pozywieniu, które normalnie są tracone w czasie gotowania. Smak jest poprawiony, i jakikolwiek ostry i gorzki smak związany z pozywieniem jest usunięty. Rybi smak owoców morza będzie również usunięty podczas gotowania w alkalicznej wodzie.

ROŚLINY: Użyj wody alkalicznej w celu zainicjowania wzrostu korzeni i pomocy we wzroście rośliny poprzez zobojętnienie zakwaszonej ziemi. Woda kwaśna służy do dezynfekcji chroniącej łodygi roślin przed chorobami i szkodliwymi owadami.

OWOCE I WARZYWA: Myć i płukać w alkalicznej wodzie w celu utrzymania świerzości.

WĄTROBA, WIEPRZOWINA, DZICZYZNA i RYBY: Moczyć w wodzie alkalicznej przez 20-30 minut przed gotowaniem. Woda alkaliczna zmiękcza mięso i usuwa nieprzyjemny gorzki smak.

ODŻYWKA DLA DZIECI: Dodać wodęalkalicznądo odżywki w celu wspomagania wzrostu dzieci i budowy silnej struktury kości.

Woda Alkaliczna i Gotowanie

Woda alkaliczna jest dobra do gotowania i przyrządzania herbaty i kawy.

Powinieneś używać wody alkalicznej do mieszania z sokami owocowymi otrzymywanymi z zamrożonych koncentratów.

Gotowanie ryżu w wodzie alkalicznej neutralizuje fosfor i wapń przed jego spozyciem, redukując ilość kwasu fosforowego wytworzonego później przez ryż w twoim organizmie.

Gotowanie wody alkalicznej zmniejsza jej pH, ponieważ  dwutlenek węgla z powietrza będzie szybko się rozpuszczał pod wpływem temperatury.

Jakkolwiek, gotująca woda nie wygotuje alkalicznych minerałów; dlatego też, wszystkie minerały ciągle pozostają, złączywszy się z grupami węglanowymi.

Wszystkie korzyści neutralizowanych kwasów w organizmie pozostaną, po zredukowaniu kwasu węglowego do wody i wydychanego dwutlenku węgla.

Praktyczne Użycie Wody Kwaśnej

Skurcze żołądka: Pić pół szklanki, lekko ciepłej kwaśnej wody co 3-5 minut aż ból osłabnie. Kiedy symptomy znikną, pić wodę alkaliczną.

Przeziębienie / Grypa: Płukać gardło wodą kwaśną, aby złagodzić gwałtowny kaszel i bolące gardło.

Wypryski, Egzema, Trądzik: Woda kwaśna posiada nadzwyczajne właściwości dezynfekujące. Zanurzyć zainfekowane miejsca w wodzie kwaśnej lub smarować kwasną wodą chore miejsca w celu uzyskania ulgi.

Pocenie się stóp: Moczyć w wodzie kwaśnej przez 20-30 minut dziennie.

Pranie / Kąpiel / Szampon:  Kwaśna woda zmiękcza o dodaje elastyczności skórze i wlosom. Dzięki swoim niezwykłym właściwościom pomaga ustrzec się przed trądzikiem, plamom wieku starczego i zmarszczkom.



Szczegółowsze podpowiedzi jak używać wodę zasadową, kwaśną oraz jak używać wodę srebrną można znaleźć w zakładce "broszury i ulotki"